I morges bagte jeg rigtig gode luftige te- boller opskriften har jeg fundet hos
Heidis verden
2½ dl lunkent vand
50 g gær
lidt salt
1 æg
70 g rørsukker
75 g blødt smør jeg smeltet det lige lidt i micro-ovnen
1½ tsk stødt kardemomme
ca. 550 g hvedemel jeg brugte ca. 200 g. Durum fuldkornmel og 350g. Tipo hvedemel
Gæren opløses i vandet,
sukker, æg, smør og salt tilsættes.
tilsæt mel og kardemomme lidt af gangen
ælt dejen godt igennem. dejen bliver blød og smidig.
derefter skal den hæve ca. 15-20 min. og æltes lidt forsigtig og hæve en gang til i ca. 15-20 min
derefter æltes dejen igen og formes til boller, som hæver ca. 15 min. mens ovnen varmes op til 200 grader. inden de kommes i ovnen blev de penslet med æg.
bages ca. 12-15 min.
|
dejen til første hævning |
|
dejen efter anden hævning |
|
små søde bolle ca. 60 g. pr. stk. inden de kommer i ovnen |
|
færdige velduftene, luftige boller. |
|
efter afkøling og klar til at blive spist. mums mums |